Една от най-младите стартиращи компании даде възможност посетителите на най-значимото технологично събитие тази есен да споделят своите преживявания по иновативен и различен начин.

Платформата за миксиране на съдържание беше представена в експо зоната, която посетиха повече от 3 000 човека. Всеки от участниците в Innowave Summit 2018 получи като подарък Memofy карта с NFC чип. Използвайки телефона си стотици от тях генерираха мултимедиен микс от официалния промо клип в комбинация с красиви и професионално заснети кадри от Варна, като добавиха и свои снимки. Така създадената продукция, която може да се сподели в социални мрежи, представи не само изключителното преживяване по време на събитието, но също така и красотата на морската столица.

Мениджъри от различни бизнес сектори проявиха интерес към възможностите да добавят стойност за своите клиенти, обогатявайки потребителското преживяване чрез Memofy. Идеята брандът да предостави услуга, с която лесно да се създава професионална видео продукция и да се  популяризира бизнеса, беше разпозната като възможност с голям потенциал.

С тази концепция екипът в състав Ивайло Георгиев, Данаил Енчев и Чавдар Димитров спечелиха десетото юбилейно издание на StartUp Weekend Varna през май месец тази година. Участието в експо зоната на Innowave Summit 2018 беше само част от наградите, които получиха от организаторите. Подготовката за последващо бизнес развитие и подкрепа от ментори е част от възможностите, които им предоставя програмата на Northeast Pre-Accelerator. В резултат на професионалната подкрепа, Memofy.app вече има ядрото на своя продукт (MVP – minimum valuable product) и бизнес стратегия за растеж.

„През изминалите месеци получихме ценна подкрепа и обратна връзка, как да направим продукта си по-добър и какво трябва да имаме предвид, за да бъде бизнеса на стартиращата компания успешен“, споделя Ивайло, който отговаря за маркетинга.

„Технологиите позволяват да развием Memofy.app в интересни посоки – интелигентни системи за автоматизация на база мета данни за геолокация и впечатляващи видео ефекти“, вижда като възможности за проекта Чавдар, който е програмист в екипа. „Искаме да подобрим и разширим приложението на Memofy с нови функционалности за различни платформи и мобилни системи“, дапълва вторият програмист Данаил.

Предстои интересно развитие на проекта, което може да бъде следено в страницата на Memofy.app във Facebook.