Жените над 50 са в идеалната възраст за нов бизнес

Жените над 50 са в идеалната възраст за нов бизнес
Когато чуем понятието „успешен предприемач“ ,често на ум ни идват имена като Илон Мъск или Марк Зукърбърг, които са основали своите компании на ранна възраст. Поради тази причина повечето хора смятат, че предприемачеството е единствено за младите. Друго погрешно схващане е, че това е само и единствено мъжка сфера, в която жените просто нямат шанс.
 
В днешно време се говори доста за сексизъм в бизнес средата, както и липса на капитал за предприятия, създадени от жени, но проучвания показват, че всъщност това не засяга жените примерно над 50, които искат да започнат свой бизнес. Те дори имат много повече възможности за успех в бизнес сферата в сравнение с по-младите жени-предприемачи.
 
Жените над 50 имат натрупан достатъчно житейски и професионален опит, за да могат да стартират и реализират успешно своята бизнес идея.
 
В серия истории ще ви представим приемри от различни страни за успех на обикновени жени-предприемачки над 50-годишна възраст.
Първият пример за това е Мишел Бърчфийлд от Питсбърг, САЩ, която преди да започне собствен бизнес, е работила като директор на отдела по счетоводство в компания за произвеждане на бира в продължение на 13 години, когато решава, че това не е за нея. Напуска работа и решава да се посвети на отглеждането на двете си деца.
 
Няколко години по-късно, заедно с приятелка от колежа, тя решава да започне нов бизнес и така се ражда компания, която прави натурални напитки като комбинира вода и мед, с различни плодове, билки и подправки. Не след дълго марката им напитки може да се намери на рафтовете на множество супермаркети в много държави и в много био-вериги.
 
Успехът на компанията продължава да расте, както и процентът на жените, започващи бизнес. В днешно време 40% от новите предприемачи в Америка са жени, като това е най-високият процент, достиган до сега.